A-pentue

RUUTIPUSSI TAHVO-EINARI
X
PYSÄKIN KALINKA

synt. 22.9.2018
3 u + 4 n

20180718_195119.jpg

Tahvo

Minulle tarjoutui mahdollisuus käyttää jalostukseen treenikaverini ja hyvän ystäväni Caritan upeaa Kisua, joten tartuin tietysti tilaisuuteen! Alunperin Kisulle oli valittuna espanjalainen sulho, mutta juoksu ajoittui superkuumalle hellejaksolle, joten koiran lennättäminen ruumassa ei olisi ollut lainkaan riskitöntä, enkä pystynyt järjestämään reissua muulla tavalla niin lyhyellä varoitusajalla. Keinosiemennystäkin harkitsin, mutta päädyin siihen, että haluan aloittaa kasvatustyöni luomuastutuksella etenkin, kun kyseessä on ensikertalainen narttu. Onneksi mielessä oli heti varasuunnitelma, sillä Reijosten Tahvo on aina puhutellut minua suuresti ja olin joka tapauksessa suunnitellut käyttäväni sitä jollekin nartulle jossakin vaiheessa. Astutukset suoritettiin 23.7.- ja 25.7.2018 ja synnytyksen aika koitti 22.9.2018.

Synnytys oli hieman hitaanpuoleinen, mutta vaikutti siltä, että kaikki pennut saatiin ulos. Tuossa vaiheessa jakauma oli 3 urosta ja 5 narttua. Emä oli kuitenkin alkuun kovin levoton pentujensa kanssa ja kävi niin surullisesti, että se talloi yhden narttupennun sillä seurauksella, että pentu menehtyi. Syy levottomaan käytökseen selvisi päivää myöhemmin, kun Kisu synnytti vielä yhden kuolleen narttupennun. Alun tragedian jälkeen pentujenhoito alkoi sujua tuoreelta emältä paljon paremmissa merkeissä, ja seitsikko kasvoi ja kehittyi nopeaan tahtiin. Ennen luovutusikää pentue vaikutti varsin tasaiselta. Aktiivisia, reippaita ja ahneita naperoita, joiden saalisvietti heräili mukavasti. Terävyyttä ja puolustusaluetta osassa tuntui olevan reippaastikin. Aika näyttää, kääntyykö se vahvuudeksi vai kallistuuko epävarmuuden puolelle.

Yksi uroksista (A’Mouse) oli joissain määrin erityistapaus. Kolmen viikon kieppeillä alkoi näkyä, että se kehittyi motorisesti hitaammin kuin muut. Sen liike oli vähän haparoivampaa ja sen takajalat levisivät helposti sivullepäin. Se oli myös muita pienempi ja hoikempi, vaikka söi koko ajan valtavalla ruokahalulla. Viikkojen kuluessa se otti kyllä sisaruksiaan kovasti kiinni, eikä se ollut luonteen puolesta millään tavalla ”hitaampi”. En silti myynyt sitä ns. priimapentuna vaan koti löytyi onneksi ystäväpiiristä. Seuraan pennun kehitystä läheltä ja toivon, että se osoittautuu vielä oivalliseksi koiranaluksi.

Tätä kirjoittaessani pennut ovat kolmen kuukauden ikäisiä, eikä minulla kasvattajana ole pentueesta aivan voittajafiilis edellämainittujen syiden vuoksi. Kaikki pennut pääsivät kuitenkin mahtaviin, harrastaviin koteihin ja toivon, että ne tuottavat vielä paljon iloa omistajilleen.

Urokset:
Even Darker A’Mouse, om. Yasmin ja Esa Kossila
Even Darker Animal, om. Tuukka Nikola
Even Darker Armadillo, om. Tobias Bidell, Ruotsi

Nartut:
Even Darker Acid, om. Pirjo Hoskari
Even Darker Adrenaline, om. Carita Hiljanen
Even Darker Ambush (tervueren), om. Tanja Lehto, ohj. Mari Suksi
Even Darker Antidote, om. Jenni Ojala, ohj. Aada Lampinen

Video emästä:
Kisun purutreenit

Kisu

Mainokset