Valma

20190404_221007
Grizzly vom Streitwald
s. 27.11.2017
Käyttöbelgi.info
Working-Dog.eu

Valma on tuontikoirani Saksasta. Sen sukutaulu on mielenkiintoinen sekoitus tuttuja linjoja. Valma asuu sijoituskodissa Espoossa Soilin luona ja harrastanee tulevaisuudessa monenlaista agilitysta PK-lajeihin. Ilokseni kuitenkin näyttäisi siltä, että treenit ovat alkaneet keskittyä ensisijaisesti IGP-hommiin 😉

Valman oli aluksi tarkoitus jäädä minulle kotiin. Koiran tulo osui kuitenkin erittäin hektiseen saumaan ja pelkäsin, etten ehdi panostaa pennun treenaamiseen ja tapakasvatukseen tarpeeksi. Samaan aikaan minun oli tarkoitus sijoittaa Soilille pentu eräästä toisesta pentueesta, mutta se narttu jäikin lopulta tyhjäksi. Niinpä ratkaisimme kaksi ongelmaa yhdellä iskulla – Valma muutti Soilin luokse. Me molemmat olemme olleet kovin tyytyväisiä päätökseen.

Tätä kirjoittaessani Valma on 1,5-vuotias ja siitä on kasvanut varsin helppo ja ohjattava, saalispainotteinen harrastuskoira. Ohjaajansa mukaan otus on erittäin sosiaalinen ja täyspäinen myös arkielämässä. Tottistreenit ovat edenneet jouhevasti hyvän saalisvietin ja yhteistyöhalun ansiosta. Mutkaton koulutettava, minkään asian kanssa ei ole tarvinnut erityisemmin kikkailla. Valma on todella keskittymiskykyinen, eikä sillä ole taipumusta ääntelyyn. Jäljellä se on erittäin lahjakas, vaikka ei ihan älyttömän ahne koira olekaan. Puruissa tykkään erityisesti sen otekäyttäytymisestä ja aktiivisesta haukun tuottamisesta.

Mainokset