Valma

Grizzly vom Streitwald
s. 27.11.2017
Käyttöbelgi.info
Working-Dog.eu

Valma on uusin tuontikoirani Saksasta. Valma asuu sijoituskodissa Soilin luona Espoossa ja harrastanee tulevaisuudessa monenlaista agilitysta PK-lajeihin.

Valman oli aluksi tarkoitus jäädä minulle kotiin. Koiran tulo osui kuitenkin erittäin hektiseen saumaan ja pelkäsin, etten ehdi panostaa pennun treenaamiseen ja tapakasvatukseen tarpeeksi. Samaan aikaan minun oli tarkoitus sijoittaa Soilille pentu eräästä toisesta pentueesta, mutta se narttu jäikin lopulta tyhjäksi. Niinpä ratkaisimme kaksi ongelmaa yhdellä iskulla – Valma muutti Soilin luokse. Me molemmat olemme olleet kovin tyytyväisiä päätökseen.

Kun bongasin tämän pentueen, en kertakaikkiaan voinut sivuuttaa sitä! Valman isä on Jonny, jota olen seuraillut ja ihaillut jo pidempään. Sen takaa löytyy tietysti tuttu ja turvallinen Helge. Valman emän sukutaulun mielenkiintoisuus sinetöi päätöksen: sen isä on hyvää jälkeläisnäyttöä jättänyt, tulinen Berry ja emänisä on Hipin isä Ory. Vastustamaton yhdistelmä minulle tärkeitä linjoja samassa paketissa.

Tätä kirjoittaessani pentu on vasta 12-viikkoinen, joten kovin kattavaa analyysia siitä on vielä mahdoton antaa. Ilokseni pentu ei vaikuta kovin vilkkaalta. Se on käyttäytynyt kaikkialla reippaasti niin ihmisten kuin koirienkin kanssa. Syö hyvällä ruokahalulla, mutta toivoisin ahneutta vielä ripauksen verran lisää. Saalistaa hyvin ja otekäyttäytyminen vaikuttaa oikein lupaavalta. Kohtuullisen itsenäinen, tasapainoisen oloinen pentu, Seuraan innolla, millainen koira siitä lopulta kehittyy.

Mainokset