Rapu

Ruutipussi Äyriäinen
s. 16.3.2018
KoiraNet
Käyttöbelgi.info
Working-Dog.eu

Rapu – kuten emänsä Vistokin – ujuttautui kattoni alle ikään kuin huomaamatta. Oli tarkoitus alunperin pistää se sijoitukseen, mutta muutaman mutkan kautta pentu jäikin kotiin kasvamaan. Pentue sattui osumaan niin täydelliseen ajankohtaan: koko kesä edessä sekä aikaa ja mahdollisuuksia puuhata pennun kanssa kaikkea oleellista. Ainahan sen voi sijoittaa myöhemminkin, jos siltä tuntuu.

Vaikka pentue meni Ruutipussin nimille, se syntyi ja kasvoi minun luonani. Kokonaisuudessaan pentue vaikutti tasaiselta ja lupaavalta, mutta jotenkin Rapu silti erottui joukosta edukseen monissa tilanteissa. Hyviä vaihtoehtoja nartuissa oli useampikin, mutta lopullinen valinta tapahtui intuitiolla, tunnepohjalta.

Tätä kirjoittaessani Rapu on vasta liki 10-viikkoinen piikkihammas. Erityisen viehättynyt olen sen hermoihin! Turhaa ääntelyä ei ole ilmennyt käytännössä lainkaan. Pentu on reipas, iloinen ja levollinen joka tilanteessa, eikä ota nokkiinsa yksinolostakaan. Se on todella ahne ja Vistolle tyypillinen keskittymiskyky näkyy jälkeläisessäänkin. Rapu kuitenkin onneksi vaikuttaa jo tässä vaiheessa emäänsä aktiivisemmalta, mikä oli toiveissakin urosvalinnan perusteella. Puree, saalistaa ja vastustaa todella hyvin, eikä pärise otteella. Mikään jäätävä dominanssijyrä Ravusta ei varmastikaan ole tulossa, vaikka ihan topakalta ja varsin itsenäiseltä tytöltä vaikuttaakin. Katsotaan, miten se tuosta kehittyy 🙂

Mainokset