Rapu

Ruutipussi Äyriäinen
s. 16.3.2018
KoiraNet
Käyttöbelgi.info
Working-Dog.eu

Rapu – kuten emänsä Vistokin – ujuttautui kattoni alle ikään kuin huomaamatta. Oli tarkoitus alunperin pistää se sijoitukseen, mutta muutaman mutkan kautta pentu jäikin kotiin kasvamaan. Pentue sattui osumaan niin täydelliseen ajankohtaan: koko kesä edessä, sekä aikaa että mahdollisuuksia puuhata pennun kanssa kaikkea oleellista! Ainahan sen voi sijoittaa myöhemminkin, jos siltä tuntuu…

Vaikka pentue meni Ruutipussin nimille, se syntyi ja kasvoi minun luonani. Kokonaisuudessaan pentue vaikutti tasaiselta ja lupaavalta, mutta silti juuri Rapu erottui joukosta edukseen monissa tilanteissa. Se oli erittäin kontaktinhakuinen, palautui erilaisista pienistä säikähdyksistä nopeimmin ja ilmensi mukavan kipakkaa temperamenttia. Saalisviettiä riitti ja otekäyttäytyminen teki vaikutuksen. Hyviä vaihtoehtoja nartuissa oli useampikin, mutta lopullinen valinta tapahtui intuitiolla, tunnepohjalta. Jotakin ohittamatonta tässä typykässä oli.

Nyt, kun Rapu on 9 kuukauden ikäinen, voin jo sanoa, että kyseessä on ehdottomasti lahjakkain koira, jota olen ikinä päässyt työstämään. Siinä ilmentyy Viston kaikki mahtavat luonteenpiirteet ilman sen heikkouksia. Kotona Rapu on ollut pikkupennusta asti superlevollinen, eikä ääntelyasioihin ole tarvinnut juuri puuttua missään tilanteissa. Sen oppimis- ja keskittymiskyky ovat omaa luokkaansa, ja tottiksen tekeminen on ollut pelkkää juhlaa, fanfaaria ja ilotulitusta. Kovuudeltaan Rapu ei ole luokkaa Kiinan muuri, mutta sanotaanko näin, että se ei ole kuitenkaan liian herkkis minun käsiini. Suhtautuu palauttaaseen todella järkevästi: korjaa toimintaansa, kääntää sen aktiivisuudeksi ohjaajan suuntaan, mutta ei muutu hektiseksi, eikä jää vellomaan tilanteisiin. Lähtökohtaisesti Ravulla on kova halu tehdä yhteistyötä ihmisen kanssa ja koenkin, että olen saanut luotua siihen paremman suhteen kuin mihinkään aiempaan koiraan tuossa iässä.

Puolustusaluetta Rapu on ilokseni ilmentänyt voimakkaasti jo pikkupennusta asti. Edelleen mörkökaudet tulevat ja menevät, mutta hiljattain aloitetut purutreenit ovat osoittaneet loputkin toiveeni tosiksi ja pelot aiheettomiksi: maalimiehenkin mukaan kyseessä on kaksiviettinen, erittäin lupaava nuori narttu, jossa on kaikki palikat kohdallaan. En malta odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Juuri nyt nautin täysillä Ravun kanssa elämisestä ja treenaamisesta ja toivon hartaasti, että se on terve!

Mainokset