Kuikka

BH Qiqa Running Wild
s. 13.6.2016
KoiraNet
Käyttöbelgi.info
Working-Dog.eu

Kuikka on ensimmäinen oma tuontikoirani. Persoonallinen, touhukas ja harvinaisen kekseliäs koira, jonka edesottamuksia seuraillessa tulee väkisinkin hyvälle tuulelle.

Kuikka asusteli luonani luovutusikäisestä n. 8 kuukauden ikään asti. Se oli riittävän pitkä aika, jotta pystyin toteamaan kaksi asiaa: kyseessä on ominaisuuksiltaan sellainen koira, johon halusin ehdottomasti säilyttää omistusoikeuden, mutta joka tarvitsisi ohjaajakseen jonkun muun kuin minut. Onneksi löytyi Johanna, aivan täydellinen ohjaaja Kuikalle! Johanna ja Kuikka harrastavat monenlaista PK-lajeista vesipelastukseen ja voi olla, että heitä tapaa jatkossa myös suojelukentillä. Purutreenit ovat alkaneet hyvissä merkeissä.

Kävin hakemassa Kuikan 8-viikkoisena Kroatiasta. Olin kiinnostunut tästä yhdistelmästä jo silloin, kun se tehtiin ensimmäisen kerran, mutta ajankohta oli kannaltani erittäin huono. Näin ollen en voinut jättää tilaisuutta käyttämättä, kun yhdistelmä myöhemmin uusittiin. Pentu ilmensi saman tien sellaisia piirteitä, joista pidin kovasti: se ei ollut millänsäkään pitkistä automatkoista, hotelliyöpymisistä, lentämisestä tai ylipäätään mistään muuttuvista olosuhteista. Kuikka oli heti kuin kotonaan ihan missä tahansa. Samanlaisen rennon, iloisen ja huolettoman elämänasenteen se on säilyttänyt aikuisikään asti.

Kuikka oli pikkupennusta asti erittäin vilkas. Sellainen joka suuntaan sinkoileva pyörremyrsky, joka oli koko ajan puuhaamassa jotakin. Pohdin viikkotolkulla, onko oikeasti mahdollista, että noin vilkas koira on myös hyvähermoinen – maleissa tämä tuntuu olevan aika harvinainen kombinaatio. Kyllä se lopulta oli uskottava, sillä Kuikka ei edelleenkään ilmennä hermostuneisuutta tai kyvyttömyyttä rauhoittumiseen. Yksinolojen kanssa ei ole ikinä ollut minkäänlaisia ongelmia, mikä on minulle äärimmäisen tärkeä asia!

Kuikka on erittäin työhaluinen, ohjaajan suuntaan aktiivinen ja suurella moottorilla varustettu koira. Vahva saalisvietti, geneettisesti täysi ote ja aimo annos taistelutahtoa. Aggression puoleltakin löytyy tavaraa. Nuorempana puri vähän kevyesti, mutta iän ja treenin myötä puruvoima on kasvanut eksponentiaalisesti. Erittäin ahne, lahjakas nenänkäyttäjä. Pohjattoman sosiaalinen ja reipas koira, väsymätön harrastuskaveri. Liikkuu ongelmitta kaikenlaisilla pinnoilla. Kääntää ohjaajalta tulevan paineen helposti aktiivisuudeksi. Erittäin ohjattava koira olematta silti ihan kynnysmatto. Kuikka edustaa malien kirjavassa joukossa varsin mukavaa sporttikoiratyyppiä.

Miksi Kuikka sitten vaihtoi ohjaajaa? Näen koirassa ehdottomasti paljon enemmän plussia kuin miinuksia ja toivon kovasti pääseväni käyttämään sitä jalostukseen. Minun ohjaukseeni kuitenkin sopii paremmin hieman toisenlainen koira. Kuikka on jotenkin liian iloinen, elämänmyönteinen, sosiaalinen ja vauhdikas hömpöttäjä – taidan viihtyä hieman jäyhempien koirien kanssa paremmin 😀

Kuikka on B-pentueeni emä ja siirtyi sijoitussopimuksen täytettyään Johannan omistukseen. Nyt odotellaan, mitä pennuista lopulta kasvaa ja harkitaan, tehdäänkö Kuikalla vielä toinen pentue. Se riippuu tietysti ensisijaisesti Johannan päätöksestä.

Mainokset